Activiteiten


Samen leren, creatief en met plezier.

Wij organiseren veel leerzame, culturele en sportieve activiteiten voor en samen met onze leerlingen.  Hierdoor leren zij respectvol met elkaar om te gaan en met andere kinderen samen te werken. Kinderen leren ook elkaars cultuur beter kennen.

Wij zijn een openbare school en vinden het belangrijk aandacht te besteden aan de volgende vieringen: Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, Keti Koti en het Zomerfeest. We proberen veel van deze activiteiten te organiseren samen met de medewerkers van Tinteltuin. De ouderraad heeft een grote rol bij het organiseren van deze activiteiten. 

Tevens werken wij met vaste thema’s door het hele IKC heen. Wij besteden bijvoorbeeld aandacht aan De Kinderboekenweek, de schoolschrijver etc, de week van mediawijsheid en discussiëren kun je leren voor de groepen 7 (als onderdeel van de Vreedzame School).

Naast de gemeenschappelijke activiteiten kent de basisschool ook activiteiten, die niet IKC breed worden opgezet. Klik hier om daar meer over te lezen: Schoolactiviteiten

Aangezien Sinterklaas een hele speciale band heeft met IKC NoordRijk willen wij u graag meenemen hoe hij dit jaar de school verraste. Bekijk onderstaande video maar eens.