Kinderdagverblijf

 

Op IKC NoordRijk verzorgt TintelTuin ons kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Binnen het kinderdagverblijf hebben wij 4 groepen die zowel horizontaal alsook verticaal zijn opgebouwd. Te weten: 

  • één babygroep van 0 tot 1 jaar
  • één groep van 0 tot 4 jaar
  • twee groepen van 1 tot 4 jaar

     Alle groepen zijn 11 uur per dag geopend tussen tussen 7.30 en 18.30 uur.

Om een goed beeld van ons kinderdagverblijf te krijgen, bekijk deze video van IKC NoordRijk. Op 0:36 zijn de groepen van het kinderdagverblijf in beeld.


De Babygroep (horizontale groep)

Binnen de babygroep volgen wij de kinderen in hun eigen unieke ritme. Waarbij er veel aandacht is voor de emotionele veiligheid, geborgenheid en de zorg en ontwikkeling van de baby’s. Doordat wij geen standaard dagschema hanteren, gaan wij uit van het voeden en het slapen naar behoefte. Dit kunnen wij realiseren, doordat wij op deze groep werken wij met 3 pedagogische medewerkers met maximaal negen baby’s van nul tot één jaar. Door deze manier van werken kunnen wij de baby’s stimuleren met spelletjes en geborgenheid en bieden wij door de constante vorm van aandacht toezicht op groep. Dit zie je ook terug in de inrichting van deze groep. Alles is laag bij de grond, zodat wij altijd dichtbij de baby’s zijn. Wilt u meer over deze werkwijze lezen, kijk dan eens hier: Babyopvang.

 

Groepen 0-4 en 1-4 jaar (verticale groepen)

De kinderen krijgen volop persoonlijke aandacht  van onze pedagogisch medewerkers. Zij bieden kinderen constant mogelijkheden aan om een nieuwe stap in hun ontwikkeling te realiseren. In de kinderdagverblijven is de sfeer huiselijk en gezellig. Uiteraard zorgen wij voor veel leuke activiteiten, zoals samen koekjes bakken, voorleesuurtjes, bouwen met blokken. En hebben wij aparte speelhoekjes, zoals een poppenhoek en een blokkenhoek. Ook stimuleren wij het creatieve leerproces door met de kinderen te kleien, tekenen en samen liedjes te zingen. Maar ook gezellig samen eten, alleen een puzzel maken, heerlijk buiten spelen alles draagt bij aan de ontwikkeling van uw kind.  

Voor de kleintjes zijn er uiteraard bedjes waar ze een middagslaapje kunnen doen. Zodat er voldoende rustmomenten gecreëerd worden. 

Het grote voordeel van ons kinderdagverblijf is dat wij samen met de basisschool NoordRijk het IKC NoordRijk vormen. Hierdoor werken wij nauw samen om een goede doorgaande leer- en ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. En is er altijd sprake van een warme overdracht van het kinderdagverblijf naar de basisschool. 

All inclusive kinderopvang

Wij zijn een all inclusive kinderopvang. dit betekent dat wij zorgen voor luiers, (standaard) babyvoeding en andere gebruikelijke én gezonde voedingsmiddelen die kinderen nodig hebben tijdens een dagje op het kinderdagverblijf. Alleen indien een kind speciale dieetvoeding gebruikt, dan vragen wij om dit mee te nemen.

Het uurtarief voor de Kinderopvang is inclusief luiers, (standaard) babyvoeding en andere gebruikelijke voedingsmiddelen, zoals brood beleg, vers fruit, zuivel, gezonde tussendoortjes, die kinderen nodig hebben tijdens de opvang, Lees meer hier meer over de kosten voor onze kinderopvang

Kinderen eten bij ons een warme lunch. Deze lunch is gezond en afgestemd op de behoeftes van de kinderen, zodat zij er extra van kunnen genieten en nieuwe dingen leren proeven. Zo krijgen ze de ene dag een lekkere warme maaltijdsoep, de andere dag een groentecurry of eten ze quinoa. De warme maaltijden worden aangevuld met rauwkost, een broodje bij de soep en yoghurt. Op deze manier krijgen de kinderen een rijke maaltijd tussen de middag. Daardoor hoeven ze thuis, na een lange dag spelen en ontdekken, niet meer warm te eten. Tussen de middag bij ons op de kinderopvang is dus eigenlijk een heel goed moment om lekker te eten en nieuwe smaken te ontdekken!


Klik hier om je aan te melden

Of een rondleiding aan te vragen.

 

 

 

.