Ouders

 

Ouders van onze kinderen zijn bij de school betrokken. Wij zien dat terug in hun participatie in de ouderraad en de medezeggenschapsraad. 
Maar ook in de tal van extra activiteiten van schoolreisjes tot aan atelieronderwijs, dat wij organiseren voor de kinderen. Binnen het drieluik, kind, ouder en leerkracht zorgen wij voor een veilige stabiele situatie.

Daarbij is het ons streven om de communicatie met ouders zo goed en volledig mogelijk in te vullen. Dit is van het grootste belang omdat we met elkaar het beste voor onze kinderen willen. In de eerste maand van het schooljaar is er de kennismakingsavond op school. Hier krijgen de ouders de gelegenheid om in de klas van het kind nader kennis te maken met de groepsleerkracht en met het reilen en zeilen in de groep. Gedurende het jaar worden de ouders in ieder geval twee keer uitgenodigd om de rapporten van de kinderen te bespreken tijdens de 10-minuten gesprekken. En uiteraard is er altijd de mogelijkheid - als het dringend is- met de leerkracht een aparte afspraak te maken. 

School brengt eens per twee weken een Nieuwsbrief uit. Aan het begin van het schooljaar ontvangen ouders een welkomstbericht en ieder kwartaal een kwartaalbericht met aankomende activiteiten.  In ieder geval twee keer per jaar, na het verschijnen van de rapporten van de kinderen, worden de ouders uitgenodigd om met de leerkracht hierover te spreken. Dit noemen wij de 10-minuten gesprekken. Voor alle groepen geldt dat er natuurlijk dagelijks de mogelijkheid is om - als het dringend is - met de leerkracht een praatje te maken. En als er een reden is om wat langer dan een paar minuten over het werk en/of het gedrag van uw kind te praten, dan kan daarvoor een aparte afspraak gemaakt worden.